matcha yoghurt cake

Matcha yoghurt cake

Deze heerlijke matcha cake is lekker smeuïg door de heerlijke yoghurt. Het wordt afgewerkt door een frosting. 

Benodigdheden:

Voor de cake

  • 100 g kokosvet
  • 175 g witte kristalsuiker
  • 175 g volle yoghurt
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • snuifje zout
  • 2 tl matcha
  • 1 tl bakpoeder

Voor de frosting

  • 2 eetlepels honing
  • 100 g volle yoghurt
  • 1 tl matcha

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Smelt het kokosvet.
  • Voeg de suiker en de matcha toe en mix alles goed samen.
  • Voeg afwisselend een deel van de bloem en de eieren toe en mix tot een egaal beslag.
  • Voeg de yoghurt, bakpoeder en zout toe. 
  • Mix alles goed door tot een egaal beslag.
  • Breng het beslag in een cakevorm en zet in de oven voor 30-40 minuten.
  • Haal het beslag uit de oven als het aan de binnenkant doorbakken is. Dat kan je testen door er in te prikken. Als er geen deeg meer aan de prikker hangt, is het goed.
  • Laat de cake afkoelen.
  • Maak nu de frosting. Meng de yoghurt, honing en matcha samen. Zorg dat de matcha volledig opgelost is in de frosting.
  • Verdeel de frosting over de afgekoelde cake. 
  • Versier eventueel met gedroogde sinaasappel, zoals op de foto. 

 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Bakvorm

Voor deze cake werd de ronde ZijTak cake bakvorm gebruikt. Door de silicone bakvorm komt de cake gemakkelijk los. 

Ronde cakevorm

Matcha

We gebruikten deze heerlijke biologische matcha thee voor dit gerecht. 

 

 

Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3