Matcha cheesecake

Matcha cheesecake

Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal als verfijnd dessert voor elke gelegenheid.

Benodigdheden

  • Springvorm (Ø 20 à 25 cm)
  • Bakpapier of boter om in te vetten

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 10 g matchapoeder
  • 180 g bloem
  • 210 g zachte boter
  • 180 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder

Voor de vulling:

  • 10 g matchapoeder
  • 250 ml volle room
  • 500 g mascarpone
  • 8 gelatineblaadjes
  • 100 g suiker

 

Bereiding

1. De bodem:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier of vet deze in met boter.
  3. Meng de boter, suiker en matchapoeder tot een luchtige massa.
  4. Voeg één voor één de eieren toe, meng goed na elk ei.
  5. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in de springvorm en bak ongeveer 40 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
  7. Laat volledig afkoelen in de vorm.

2. De vulling:

  1. Meng de matchapoeder met de room tot een egaal geheel zonder klonters.
  2. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water (niet direct in de room – dit is gebruikelijker en voorkomt problemen met oplossen).
  3. Verwarm de mascarpone met de suiker op een laag vuur.
  4. Voeg de matcharoom toe aan het mascarponemengsel en roer goed door tot net onder het kookpunt.
  5. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot ze volledig opgelost zijn.
  6. Giet dit mengsel op de afgekoelde bodem in de springvorm.
  7. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast, liefst langer.
Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3