Over ons

ZijTak, voor heerlijke thee, pure noten en lekker bakken. 

Uit de liefde voor thee, gezonde pure producten zoals noten en bakken is ZijTak ontstaan. ZijTak is een Kortrijkse onderneming begonnen in 2020 door Jeroen en Marie-Julie. Wij willen kwalitatieve producten aanbieden die steeds betaalbaar zijn. 

Thee

Wij zijn echte theeliefhebbers. In de Corona lockdown in 2020 experimenteerden we graag in de keuken met thee en kruiden. Niet alleen om het te drinken als typisch warm drankje, maar ook om onze eigen gin op basis van kruiden samen te stellen. Zo is dan ook de ‘Ginny Lee’ ontstaan, onze kruideninfusie met koriander, kaneel, nootmuskaat en roze peper.

Workshops

Thee is een enorm boeiend product. Tijdens onze theeworkshops kan ik uren vertellen wat er zo speciaal is aan het drankje, wat je er allemaal mee kan doen en doen we aan food pairing met thee. Niet alleen leer je om thee te combineren met voeding maar ook hoe je het kan verwerken in voeding. Zo proeven we een panna cotta gemaakt met Earl Grey en leer je hoe je dit simpelweg ook thuis kan maken!

Ben je geïnteresseerd om een thee workshop van ZijTak mee te volgen of wil je zelf graag eentje organiseren op locatie, schrijf je dan in via https://zijtak.be/pages/workshop.

Ice tea

Steeds meer zijn mensen op zoek naar een alternatief op alcohol en willen mensen suiker vermijden in hun drank. Het is eigenlijk heel gemakkelijk om zelf een lekkere ice tea te maken op basis van thee. Breng 2 eetlepels van jouw favoriete losse thee in een liter koud water en laat minimum 10 uur in de koelkast staan. Filter de thee er uit en je hebt al een heerlijke koude thee. Toch liever wat zoeter? Voeg dan een eetlepel honing eraan toe.

Een andere absolute aanrader én topfavoriet bij onze klanten is de Aura Bloom thee die je koud maakt en aanlengt met spuitwater. Zo creëer je je eigen feestelijke non-alcoholische variant op champagne!

Verkooppunten en horeca

Er is een groeiende lijst van verkooppunten waar onze ZijTak thee beschikbaar is. Lokale winkels zoals Kiki by Parazaar, Hoeve de Poort en Aveve Tielt hebben de heerlijke blends van ZijTak aan hun gamma toegevoegd. Maar niet alleen in de winkels, ook in de horeca vindt ZijTak zijn weg. Horeca-ondernemingen willen steeds meer losse kwalitatieve thee gebruiken en hebben de kwaliteit en variëteit van ZijTak ontdekt.

Leuke namen

Elke thee is zorgvuldig door ons gekozen en heeft een grappige en typerende naam. Zo hebben we de ‘Berry White’, een witte thee met bessen,  de ‘Jasmina Jolly’ is een elegante thee met jasmijnbloesem en de ‘Ruby Rose’ is de klassieke rode vruchten thee.

Bekijk zelf op de website en ontdek de leuke namen van onze thee! Alle thee – ZijTak

Noten

Onze noten zoeken we zo dicht mogelijk bij de bron. Zo kunnen we een goeie kwaliteit aanbieden voor een betaalbare prijs! Iets wat we bij ZijTak echt altijd willen voorop stellen! Klik hier om de noten te bekijken. 

Bakken

Met ZijTak willen wij naast onze gezonde voeding, ook blijmakers voor de keuken en in huis aanbieden. En met veel liefde delen we ook graag onze recepten zodat jullie elke week geïnspireerd worden!

Online en op afspraak

Ook online kan je onze thee en noten natuurlijk ontdekken op deze website www.zijtak.be. Daarnaast kan je mij ook altijd contacteren voor een ‘teasting’ waarbij je op afspraak de thee komt proeven, vooraleer je een beslissing moet nemen welke je wil aankopen. We proberen de klant een echte beleving en ervaring te bezorgen, in plaats van een louter winkelmoment.

Samen roeien we elke dag verder om met ZijTak voor iedereen een leuk plekje te maken.

 

Groetjes,

Marie-Julie

ZijTak 

 

 

ZijTak Thee Noten Kortrijk Lokaal Infusie