Vegetarische ravioli

Vegetarische ravioli

Vegetarische ravioli met geitenkaas en oesterzwammen. Hiermee maak je indruk! Zelfgemaakte ravioli die bovendien nog eens vegetarisch is. Heerlijk als voor- of hoofdgerecht. De ravioli kan je best op voorhand maken en bij het opdienen hem nog even koken en de botersaus er vers bij maken. We maken er een boter limoen truffelsausje. Heerlijk in combinatie met de oesterzwammen.

Benodigdheden:

Voor +/- 4 personen (32 stuks)

  • 300 g bloem (type 00 / patisseriebloem)
  • 4 grote eieren (of 5 kleine)
  • 250 g oesterzwammen
  • 180 g geitenkaas (1 rolletje)
  • 50 g fijngehakte hazelnoten
  • 1 rode ui
  • 100 g boter
  • 1 limoen
  • 1 el truffelolie (indien gewenst)
  • 2 el olijfolie
  • Snuifje zout
  • Snuifje peper

Bereidingswijze:

 Ravioli recept

Allereerst bereiden we de deeg.

Leg de bloem op uw werkblad en maak een kuiltje in het midden. 

Voeg in de kuil 3 à 4 eieren toe. (Afhankelijk van de grootte van de eieren)

Meng alles samen tot 1 geheel met jouw vingers. Als de deeg iets te hard wordt, kan je wat olijfolie toevoegen. 

Nadat het een egale bol deeg is, leg je het deeg even in de koelkast.

Ondertussen maken we de vulling. Snij de rode uit heel fijn. 

Stoof de rode ui in een pan met wat olijfolie.  

Maak de oesterzwammen schoon en snij ze fijn. 

Voeg ze toe bij de rode ui. 

Roer geregeld in de oesterzwammen tot ze gaar zijn.

Snij de geitenkaas fijn en voeg deze toe zodat ze smelt in het geheel.

Laat alles afkoelen.

Hak de hazelnoten fijn en voeg deze samen met het ei toe aan de vulling.

Kruid af met peper en smaak. 

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 2 gelijke delen.

Rol beide degen zo dun en gelijk mogelijk. Gebruik hiervoor een pastamolen of een deegrol.

De kunst is om 2 gelijke grote delen te bekomen die dezelfde vorm hebben.

Nu kan de vulling verdeeld worden op 1 van de pastadelen.

Maak hoopjes met een koffielepel die ongeveer 3 cm van elkaar liggen. 

Leg nu het 2de deel op het eerste deel.

Druk goed aan tussen de verschillende hoopjes met de vingers. 

Zorg dat er geen lucht meer tussen de vullingen zit. 

Nu kan je de ravioli gaan snijden. Gebruik hiervoor een deegsnijder voor ravioli.

Leg de ravioli op een bord of snijplank en bewaar ze in de koelkast.

Haal bij het opdienen de ravioli uit de koelkast.

Kook 2 liter water. Voeg olijfolie toe zodat de ravioli niet gaat kleven.

Voeg bij het koken van het water de helft van de ravioli toe. Dit doe je best met een schuimspaan (zie tip). Laat de ravioli ongeveer 7 minuten koken; tot ze beetgaar zijn. 

Rasp ondertussen de schil van de limoen.

Laat de boter smelten en voeg de rasp van de limoen toe. 

Haal de ravioli uit met de schuimspaan en leg ze in een vergiet. Kook nu de andere helft tot ze beetgaar zijn. 

Zorg dat de boter goudbruin kleurt. Voeg de truffelolie toe naar eigen smaak. 

Haal nu met de schuimspaan de rest van de ravioli uit de kookpot. 

Verdeel de ravioli over de borden. 

Overgiet met de botersaus en dien op. 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Ravioli roller

Om de ravioli te snijden, gebruiken we deze deegroller van ZijTak.

ravioli roller

 Schuimspaan:

Wij gebruikten hiervoor de ronde schuimspaan van ZijTak.

ronde schuimspaan

Terug naar blog
1 van 3