Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes

Maak kerst compleet met deze gingerbread koekjes.

Benodigdheden:

  • 200 g witte kristalsuiker
  • 300 g bruine suiker
  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gember
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel zout

Voor de afwerking :

  • 150 g poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • Optioneel: kleurstof
  • Optioneel: snoepjes

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten samen en kneed tot 1 geheel.

Rol het deeg in 2 ballen en laat deze minimum een uutje in de frigo staan.

Verwarm de oven op 180°.

Rol het deeg uit en leg deze op de bakplaat.

Stek met het vormpje de mannetjes uit. 

Bak het huisje nu 10 à 15 minuten in de oven.

Het kan zijn dat de stukken wat uitgelopen zijn in de oven. Dit los je op door zodra ze uit de oven te zijn, opnieuw de vorm uit te stekken. Hiervoor mag je niet te lang wachten, anders wordt de koek te hard.

Laat de koekjes voldoende afkoelen vooraleer de mannetjes te versieren.

Je kan de vormpjes nu versieren door fondant te maken.

Dat doe je door de poedersuiker te mengen met een beetje water. Je kan de fondant eventueel kleuren met een beetje kleurstof. Breng de fondant in een spuitzak. Indien je deze niet hebt, gebruik dan een diepvrieszakje waar je een puntje afsnijdt.

Laat je creativiteit de vrije loop. Maak strikjes, oogjes, een mondje etc. Je kan kleine snoepjes vasthechten aan je koekje door de fondant als lijm te gebruiken.

Eet smakelijk! 

ZijTak tip:

Gebruik de gingerbread mannetjes van ZijTak.

gingerbread uitsteekvorm

Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3