met tijm en zongedroogde tomaten.
Verrassend eenvoudig en heerlijk bij de aperitief.
Benodigdheden:
Voor 1 focaccia brood
- 500 g bloem
- 21 g verse gist
- 100 g zongedroogde tomaten (uitgelekt)
- 5 el olijfolie
- 2 el tijm
- snuifje zeezout
Bereidingswijze:
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en hak ze fijn.
Los de verse gist op in 250 ml lauw water (niet warmer dan 40°C).
Doe de bloem in een kom en voeg een snuifje zout toe aan de zijkant de kom. Het zout mag niet rechtstreeks in contact komen met de gist. Dat weerhoudt de gist van zijn werking.
Maak een kuiltje in bloem.
Voeg de opgeloste gist toe.
Meng alles kort met de handen.
Voeg nu 4 eetlepels olijfolie toe.
Kneed alles goed door voor zeker 10 minuten. Als het deeg te droog is, kan je nog een beetje lauw water toevoegen. Als het deeg te nat is, kan je nog een beetje bloem aan toevoegen.
Plaats de deegbol terug in de kom en dek af met een handdoek. Plaats de kom op een warme plaats, uit de wind.
Laat nu voor een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C
Het deeg zou nu moeten verdubbeld zijn in volume.
Voeg de tijm en 3/4 van de zongedroogde tomaten toe aan het deeg en kneed alles nog eens goed door.
Verdeel het deeg over de vorm waarin je het brood zal bakken. Plaats er opnieuw een handdoek over en laat nogmaals 15 minuten rijzen.
Leg nu de overige zongedroogde tomaten er op.
Plaats het focacciabrood in de oven en bak 15 à 20 minuten tot het brood lichtbruin kleurt.
Smakelijk!