Deze heerlijke matcha cake is lekker smeuïg door de heerlijke yoghurt. Het wordt afgewerkt door een frosting.
Benodigdheden:
Voor de cake
- 100 g kokosvet
- 175 g witte kristalsuiker
- 175 g volle yoghurt
- 200 g bloem
- 3 eieren
- snuifje zout
- 2 tl matcha
- 1 tl bakpoeder
Voor de frosting
- 2 eetlepels honing
- 100 g volle yoghurt
- 1 tl matcha
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Smelt het kokosvet.
- Voeg de suiker en de matcha toe en mix alles goed samen.
- Voeg afwisselend een deel van de bloem en de eieren toe en mix tot een egaal beslag.
- Voeg de yoghurt, bakpoeder en zout toe.
- Mix alles goed door tot een egaal beslag.
- Breng het beslag in een cakevorm en zet in de oven voor 30-40 minuten.
- Haal het beslag uit de oven als het aan de binnenkant doorbakken is. Dat kan je testen door er in te prikken. Als er geen deeg meer aan de prikker hangt, is het goed.
- Laat de cake afkoelen.
- Maak nu de frosting. Meng de yoghurt, honing en matcha samen. Zorg dat de matcha volledig opgelost is in de frosting.
- Verdeel de frosting over de afgekoelde cake.
- Versier eventueel met gedroogde sinaasappel, zoals op de foto.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Bakvorm
Voor deze cake werd de ronde ZijTak cake bakvorm gebruikt. Door de silicone bakvorm komt de cake gemakkelijk los.
Matcha
We gebruikten deze heerlijke biologische matcha thee voor dit gerecht.