Paasstol

Paasstol

Hieronder vindt u een recept voor een heerlijke, traditionele paasstol.

Ingrediënten:

Paasstol tulbandvorm recept
Voor de tulbandcake: 
  • 500 gram bloem
  • 20 gram gist
  • 75 gram suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl vanillesuiker
  • 150 ml melk
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 150 gram rozijnen
  • 50 gram gehakte amandelen
  • 50 gram sukade

Voor de glazuur

  • 100 g poedersuiker
  • 1/2 el water
  • 1/2 el citroensap

Bereiding:

  1. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Strooi de gist in het kuiltje en voeg een beetje suiker toe. Giet de melk erbij en meng goed.
  2. Voeg de rest van de suiker, het zout, de vanillesuiker, de boter en de eieren toe. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is.
  3. Dek het deeg af met een schone doek en laat het op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).
  4. Kneed het deeg nogmaals kort.
  5. Voeg de rozijnen, gehakte amandelen en sukade toe en kneed het deeg nogmaals totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd.
  6. Dek het deeg opnieuw af en laat nogmaals 30 minuten rijzen op een warme plek. 
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  8. Kneed opnieuw de deeg door en verdeel hem in de spiraalvorm.
  9. Bak de stol in de oven gedurende 30-40 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  10. Haal de stol uit de oven en laat hem afkoelen. Pas als de stol behoorlijk afgekoeld is, haal je hem best uit de spiraalvorm. 
  11. Laat de stol nu verder afkoelen
  12. Ondertussen kan de glazuur gemaakt worden. Roer de poedersuiker met het water en het citroensap tot een dik papje. Zonder kleurstoffen wordt het een witte glazuur.
  13. Breng de glazuur nu aan op de afgekoelde paasstol. 

En voilà, een heerlijke paasstol om te serveren tijdens de paasbrunch of om te delen met familie en vrienden tijdens de paasdagen!

 

ZijTak tips:

 

Spiraal bakvorm:

Hiervoor gebruikten wij de spiraalbakvorm die je in onze shop kan vinden.
Tulbandvorm spiraal bakvorm paars
Terug naar blog
1 van 3