Heerlijke opgevulde paprika's in Halloween thema!
Benodigdheden:
voor 6 personen
- 500 g gehakt
- 1 ui
- 6 paprika's, geel en oranje
- 60 g boter
- 80 g bloem
- 14 dl melk
- 100 g gemalen kaas
- nootmuskaat
- peper
- zout
Bereiding
Snij de paprika's ongeveer 1 cm onder de steel door. Gooi het steeltje niet weg!
Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika's.
Snij met een scherp mesje gezichtjes uit de paprika's.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de ajuin fijn en frituur deze met olijfolie in een pan.
Voeg het gehakt toe en bak het licht bruin.
Zet de pan van het vuur.
Maak nu in een kookpan van de boter en de bloem een roux.
Smelt dus de boter in een kookpot op een matig vuur. Voeg de bloem er bij en meng met een garde.
Laat het mengsel een beetje opdrogen, zorg dat het niet aanbakt.
Voeg nu de melk aan de roux toe. Blijf roeren met de garde tot de saus pruttelt.
Haal de saus van het vuur.
Voeg de gemalen kaas door de warme saus. De saus mag hiervoor niet meer koken.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe op smaak.
Voeg het gehakt toe aan de saus.
Vul de paprika's en leg ze in een ovenschaal.
Zet het steeltje terug op juiste paprika.
Zet de paprika's voor 20 à 30 minuten in een oven.
Smakelijk!