Deze vanille choco cake is heerlijk!
Benodigdheden:
- 3 grote eieren
- 180 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 180 g suiker
- 100 g boter
- 80 g kokosolie
- 2 el cacaopoeder
- 1 mespuntje vanillepoeder
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Voorzie 2 kommen.
Mix de boter en de kokosolie met de suiker tot één geheel in de eerste kom.
Voeg afwisselend een deel van de bloem en de eieren er aan toe en mix telkens tot een egaal beslag.
Voeg het bakpoeder toe en mix opnieuw.
Breng de helft van het deeg in de andere kom.
Voeg in de eerste kom het vanillepoeder toe en in de tweede kom het cacaopoeder.
Mix beide kommen goed door.
Indien er een metalen bakvorm is, boter deze dan in.
Doe het vanillebeslag in de bakvorm en verspreid het over de volledige oppervlakte. Voeg nu het cacaobeslag er aan toe.
Maak circa bewegingen met een vork in het beslag. Zo zorg je voor de kartelbewegingen in de cake.
Zet in de oven voor circa 45 minuten.
Laat goed afkoelen voor de vorm uit de bakvorm haalt.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Bakvorm
Voor deze cake werd de ZijTak cake bakvorm gebruikt. Door de silicone bakvorm ontvormd de cake gemakkelijk.