Kerst tulbandcake met noten

Kerst tulbandcake met noten

Heerlijke kerst spiraaltaart met notenvulling. 

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 250 g suiker
  • 4 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de kerstvulling:

  • 100 g gehakte noten (wij kozen voor een mix van walnoten of hazelnoten)
  • 100 g rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 3 el bruine suiker

Voor de decoratie

  • 50 g poedersuiker
  • Rode en groene decoratie zoals jeneverbessen.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  2. In een grote kom klop je de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, kloppend na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.

  3. In een aparte kom zeef je de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg dit geleidelijk toe aan het boter-suikermengsel en meng tot een glad beslag.

  4. Verdeel het beslag gelijkmatig in twee kommen.

  5. Voeg aan één kom de gehakte noten, rozijnen, kaneel en bruine suiker toe. Meng goed.

  6. Schep in de spiraalbakvorm de helft van het beslag zonder de noten en verdeel deze over de volledige vorm. Schep daarna het volledige notenbeslag in de bakvorm. Werk af met de rest van het beslag zonder noten.

  7. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 50-60 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

  8. Laat de cake afkoelen in de vorm gedurende 15 minuten, en haal hem dan uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.

  9. Werk af met poedersuiker en de rode en groene decoatie. 

  10. Snijd de kerst spiraal cake in plakken en serveer. Geniet van deze feestelijke traktatie tijdens de kerstdagen!

ZijTak tips:

Spiraal bakvorm:

Tulbandvorm spiraal bakvorm paars

Noten:

De noten van deze notenvulling kan je vinden in onze shop! 

Hazelnoten noten Kortrijk
Pecannoten noten
Terug naar blog
1 van 3