Deze spiraaltaart is volledig in herfstthema met verse pompoen en walnoten.
Benodigdheden:
- 125 g pompoen, gesneden in blokjes
- 180 g kokosolie
- 60 g suiker
- 2 eieren
- 80 g patisseriebloem
- 50 g walnotenpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 50 g chocolade, fjin gesneden
- 50 g walnoten
Decoratie:
- 1 el poedersuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de pompoen fijn en leg de blokjes op bakpapier op een ovenplaat.
Besprenkel met wat olijfolie en rooster 30 minuten in de oven.
Als de pompoen gaar is, kan je deze mixen met een staafmixer of een blender tot een egale puree.
Laat de puree even afkoelen.
Smelt de kokosolie en voeg de suiker toe. Mix dit tot één geheel.
Voeg in stappen telkens een ei en een deel bloem toe en mix tot alle bloem verwerkt is.
Voeg nu de puree, het bakpoeder en de kaneel toe.
Mix alles tot één geheel.
Als laatste kan je de inclusies toevoegen, de walnoten en chocolade.
Meng deze onder het deeg.
Vul de spiraal bakvorm en zet voor 40 minuten in de oven.
Prik na 40 minuten even in de vorm met een tandenstoker of een mesje. Als er nog deeg aan hangt, laat hem dan nog even (5 à 10 minuten) in de oven zitten.
Haal uit de oven en laat het even afkoelen in de vorm.
Haal de cake nu voorzichtig uit de vorm. Dit doe je het best door de taartplateau op de vorm te leggen en dan alles in 1 keer om te draaien.
Werk de cake af met poedersuiker.
ZijTak tips:
Bakvorm
Hiervoor gebruikten wij de spiraalbakvorm die je in onze shop kan vinden.