Granolarepen recept

Granolarepen

Deze granolarepen moet je echt proberen! Ideaal als ontbijt of tussendoortje. Door het snuifje zout dat we toevoegen, zijn ze lekker zoet zout. En geef toe, met jouw favoriete chocolade on top, kan het niet slecht zijn! 

Benodigdheden:

Granolarepen recept

  • 300g havermeel (zie tip)
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel honing (of meer naar eigen smaak)
  • 2 eetlepels zadenmix (chiazaad, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, ...)
  • 2 eetlepels noten (amandel, hazelnoot, walnoot, ...)
  • snuifje zout
  • 150g pure chocolade (of jouw favoriete smaak)
  • Optioneel: gedroogd fruit, kokosschilfers

Bereidingswijze:

Doe de kokosolie in een kom en smelt deze voorzichtig in de microgolf. Doe er daarna de havermeel bij en meng met een houten pollepel. Doe er de honing bij.

Hak de noten fijn en doe ze samen met de zadenmix en het zout in het mengel en roer goed zodat alles goed vermengd is. 

Neem de silicone vierkante ZijTak bakvorm en doe de granolamix in de bakvorm. 

Stamp het mengsel goed aan met de bolle kant van een eetlepel. Hoe beter het is aangestampt, hoe minder het brokkelt na het ontdooien. 

Doe het mengsel minimum 2 uur in de diepvries. 

Verwarm de chocolade au bain marie en verdeel het over de granolarepen. 

Je kan het afwerken met stukjes gedroogd fruit of kokosrasp. 

Zet de afgewerkte granolrepen in de frigo en als de chocolade hard is kan je het snijden. 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Bakvorm

We maken de granolarepen in onze silicone ZijTak bakvorm. Met deze vorm kan je de granolarepen gemakkelijk los maken.

Heb je geen havermeel in huis?

Neem dan havermout en mix deze fijn in de keukenrobot. Het hoeft niet volledig fijn te zijn. 

 

Terug naar blog
1 van 3