Gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes

Maak kerst compleet met deze gingerbread koekjes.

Benodigdheden:

  • 200 g witte kristalsuiker
  • 300 g bruine suiker
  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gember
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel zout

Voor de afwerking :

  • 150 g poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • Optioneel: kleurstof
  • Optioneel: snoepjes

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten samen en kneed tot 1 geheel.

Rol het deeg in 2 ballen en laat deze minimum een uutje in de frigo staan.

Verwarm de oven op 180°.

Rol het deeg uit en leg deze op de bakplaat.

Stek met het vormpje de mannetjes uit. 

Bak het huisje nu 10 à 15 minuten in de oven.

Het kan zijn dat de stukken wat uitgelopen zijn in de oven. Dit los je op door zodra ze uit de oven te zijn, opnieuw de vorm uit te stekken. Hiervoor mag je niet te lang wachten, anders wordt de koek te hard.

Laat de koekjes voldoende afkoelen vooraleer de mannetjes te versieren.

Je kan de vormpjes nu versieren door fondant te maken.

Dat doe je door de poedersuiker te mengen met een beetje water. Je kan de fondant eventueel kleuren met een beetje kleurstof. Breng de fondant in een spuitzak. Indien je deze niet hebt, gebruik dan een diepvrieszakje waar je een puntje afsnijdt.

Laat je creativiteit de vrije loop. Maak strikjes, oogjes, een mondje etc. Je kan kleine snoepjes vasthechten aan je koekje door de fondant als lijm te gebruiken.

Eet smakelijk! 

ZijTak tip:

Gebruik de gingerbread mannetjes van ZijTak.

gingerbread uitsteekvorm

Terug naar blog
1 van 3