Heerlijk gezonde donuts, afgewerkt met pure chocolade en hazelnoten.
Benodigdheden:
Voor ongeveer 6 donuts- 1 rijpe banaan (hoe rijper, hoe beter)
- 1 ei
- 70 g havermeel (zie tip)
- snuifje zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 mespuntje vanille
- 60 g pure chocolade (wij gebruikten 85% cacao); optioneel
- 2 el kokosvet
- 70 g hazelnoten; fijn gehakt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pureer de rijpe banaan en mix er het ei door.
Voeg de havermeel er aan toe.
Meng alles goed onder.
Voeg het zout, de vanille en het bakpoeder aan toe.
Schep het deeg in de donutvorm.
Bak in de oven af voor ongeveer 10-12 minuten.
Laat de donuts na het bakken afkoelen.
Maak met een mesje opnieuw een rond gat in de donut, indien het (gedeeltelijk) dicht gebakken is.
Smelt de chocolade met het kokosvet au bain marie.
Leg één voor één de donuts met de bovenkant in de chocolade en draai ze om op een bordje.
Werk af met hazelnootjes.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Havermeel
Heb je geen havermeel, mix dan havermout zo fijn mogelijk.
Bakvorm
Voor deze cake werd de ZijTak donutvorm gebruikt.