Gezonde donuts

Gezonde donuts

 Heerlijk gezonde donuts, afgewerkt met pure chocolade en hazelnoten.

Benodigdheden:

Voor ongeveer 6 donuts
  • 1 rijpe banaan (hoe rijper, hoe beter)
  • 1 ei
  • 70 g havermeel (zie tip)
  • snuifje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje vanille
  • 60 g pure chocolade (wij gebruikten 85% cacao); optioneel
  • 2 el kokosvet
  • 70 g hazelnoten; fijn gehakt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pureer de rijpe banaan en mix er het ei door. 

Voeg de havermeel er aan toe.

Meng alles goed onder.

Voeg het zout, de vanille en het bakpoeder aan toe.

Schep het deeg in de donutvorm. 

Bak in de oven af voor ongeveer 10-12 minuten. 

Laat de donuts na het bakken afkoelen.

Maak met een mesje opnieuw een rond gat in de donut, indien het (gedeeltelijk) dicht gebakken is.

Smelt de chocolade met het kokosvet au bain marie.

Leg één voor één de donuts met de bovenkant in de chocolade en draai ze om op een bordje.

Werk af met hazelnootjes.

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Havermeel

Heb je geen havermeel, mix dan havermout zo fijn mogelijk. 

Bakvorm

 Voor deze cake werd de ZijTak donutvorm gebruikt. 

donut bakvorm
Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3