Recept om gezonde eierkoeken te bakken

Eierkoeken

Heerlijke zelfgemaakte eierkoeken. In eierkoeken zelf wordt geen vetstof toegevoegd. Dit zorgt er voor dat ze caloriearmer worden. We delen graag ons recept voor de beste eierkoeken: een gezonde en bewuste traktatie.

Benodigdheden:

Ingrediënten voor circa 10 grote eierkoeken of 20 kleine eierkoeken:

  • 6 eieren
  • 300 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 g bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • Optioneel: enkele druppels vanille aroma
  • Snuifje zout

    Bereidingswijze:

    eierkoeken

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    2. Klopt de eieren luchtig en voeg de suiker en vanillesuiker toe. 

    3. Voeg de bloem in kleine stappen toe en mix telkens goed door. 

    4. Voeg het bakpoeder, het vanille aroma en het zout toe. Mix door.

    5. Neem een bakplaat en leg er een bakpapier op. Schep met 2 eetlepels enkele hoopjes op het bakpapier. Wrijf ze uit in rondjes. Je kan zelf kiezen hoe groot de eierkoeken zijn. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven. 

    6. Laat de eierkoeken afkoelen op een rooster en herhaal tot al het deeg opgewerkt is.

    Smakelijk! 

     

     

    Terug naar blog
    • Matcha cheesecake

      Matcha cheesecake

      Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

      Matcha cheesecake

      Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    • Chocolade tempereren

      Chocolade tempereren

      Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

      Chocolade tempereren

      Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    • Gezonde chocopasta

      Gezonde chocopasta

      Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

      Gezonde chocopasta

      Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    1 van 3