Heerlijke zelfgemaakte eierkoeken. In eierkoeken zelf wordt geen vetstof toegevoegd. Dit zorgt er voor dat ze caloriearmer worden. We delen graag ons recept voor de beste eierkoeken: een gezonde en bewuste traktatie.
Benodigdheden:Ingrediënten voor circa 10 grote eierkoeken of 20 kleine eierkoeken:
- 6 eieren
- 300 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 g bloem
- 2 kl bakpoeder
- Optioneel: enkele druppels vanille aroma
- Snuifje zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klopt de eieren luchtig en voeg de suiker en vanillesuiker toe.
3. Voeg de bloem in kleine stappen toe en mix telkens goed door.
4. Voeg het bakpoeder, het vanille aroma en het zout toe. Mix door.
5. Neem een bakplaat en leg er een bakpapier op. Schep met 2 eetlepels enkele hoopjes op het bakpapier. Wrijf ze uit in rondjes. Je kan zelf kiezen hoe groot de eierkoeken zijn. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven.
6. Laat de eierkoeken afkoelen op een rooster en herhaal tot al het deeg opgewerkt is.
Smakelijk!