Courgette brownie (koolhydraatarm)

Courgette brownie (koolhydraatarm)

Een bownie op basis van courgette klinkt misschien een beetje gek, maar is heel erg lekker. De courgette zorgt voor een smeuïg geheel. Bovendien voegen we geen bloem of suiker toe. Dit maakt de brownie volledig koolhydraatarm en keto.

courgette brownie

Benodigdheden:

  • 1 courgette
  • 4 eieren
  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g boter
  • 100 g cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • optioneel: 1 el zoetstof indien gewenst

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Schil de courgette en snij in fijne stukjes. Mix deze volledig fijn. Dit kan met een keukentrobot of een staafmixer.

    Smelt de boter.

    Voeg de boter toe aan de courgette en mix opnieuw tot één geheel.

    Voeg afwisselend de overige droge grondstoffen en eieren toe. 

    Mix tot een geheel beslag. 

     

     

    Spreid de vulling over de bakvorm. Indien je een metalen bakvorm gebruikt, leg je best een bakpapier op de bodem. Bij een silicone bakvorm hoef je dit niet te doen. Strijk met de bolle kant van een lepel de vulling mooi plat in de bakvorm.

    Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven voor 30-40 minuten. 

    Laat nu afkoelen. 

     

    Smakelijk! 

    ZijTak tips:

    Bakvorm

    Wij gebruikten hiervoor de cake bakvorm. Deze hoef je niet in te vetten en je hebt geen bakpapier nodig.  

    Cake bakvorm blauw silicone.

    Amandelpoeder

    Amandelpoeder kan je vinden via deze link. 

    Terug naar blog
    • Matcha cheesecake

      Matcha cheesecake

      Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

      Matcha cheesecake

      Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    • Chocolade tempereren

      Chocolade tempereren

      Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

      Chocolade tempereren

      Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    • Gezonde chocopasta

      Gezonde chocopasta

      Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

      Gezonde chocopasta

      Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    1 van 3