Een bownie op basis van courgette klinkt misschien een beetje gek, maar is heel erg lekker. De courgette zorgt voor een smeuïg geheel. Bovendien voegen we geen bloem of suiker toe. Dit maakt de brownie volledig koolhydraatarm en keto.

Benodigdheden:
- 1 courgette
- 4 eieren
- 150 g amandelpoeder
- 100 g boter
- 100 g cacaopoeder
- 1 el bakpoeder
- optioneel: 1 el zoetstof indien gewenst
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de courgette en snij in fijne stukjes. Mix deze volledig fijn. Dit kan met een keukentrobot of een staafmixer.
Smelt de boter.
Voeg de boter toe aan de courgette en mix opnieuw tot één geheel.
Voeg afwisselend de overige droge grondstoffen en eieren toe.
Mix tot een geheel beslag.
Spreid de vulling over de bakvorm. Indien je een metalen bakvorm gebruikt, leg je best een bakpapier op de bodem. Bij een silicone bakvorm hoef je dit niet te doen. Strijk met de bolle kant van een lepel de vulling mooi plat in de bakvorm.
Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven voor 30-40 minuten.
Laat nu afkoelen.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Bakvorm
Wij gebruikten hiervoor de cake bakvorm. Deze hoef je niet in te vetten en je hebt geen bakpapier nodig.
Amandelpoeder
Amandelpoeder kan je vinden via deze link.