Deze heerlijke bananenmuffins zijn ideaal als ontbijt of als tussendoortje. Je kan ze op voorhand maken en meenemen als gezonde en voedzame snack. We voegen er geen vet aan toe, waardoor ze laag in calorieën zijn.
Benodigdheden:
Voor circa 10 muffins
- 4 eetlepels yoghurt, ik koos voor Skyr yoghurt vanwege de extra eiwitten;
- 3 eieren
- 3 bananen
- 2 eetlepels erythritol
- 1 afgestreken eetlepel bakpoeder
- 100 g havermoutvlokken
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Plet de bananen.
Voeg de eieren, erythritol, bakpoeder en yoghurt toe.
Mix alles goed samen.
Voeg de havervlokken toe en mix tot één geheel.
Verdeel het deeg in de muffinvorm.
Zet in de oven voor 30 minuten.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Gebruik een siliconen muffinvorm zodat de muffins gemakkelijk los komen.