Bananenbrood

Bananenbrood

Dit bananenbrood is niet alleen gezond, maar ook nog eens zo lekker!
Het kan prima als ontbijt, tussendoortje, of voor het sporten. 

 

Benodigdheden:

  • 100 g medjoul dadel (ontpit)
  • 3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 3 eieren
  • 150 g amandelmeel
  • snuifje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 g pure chocolade (wij gebruikten 85% cacao); optioneel
  • 70 g noten; optioneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zet de medjoul dadels voor ongeveer 15 minuten in een beetje water zodat ze zachter worden. 

Doe de eieren en het amandelpoeder samen in een kom en mix tot één geheel.

Voeg het zout en het bakpoeder aan toe.

Haal de medjouldadels uit het water en pureer ze samen met de bananen.

Voeg deze aan het beslag toe.

Hak de chocolade en de noten fijn.

Voeg deze als laatste toe en meng deze onder het beslag door.

Doe het beslag in de ZijTak cake bakvorm en zet in de oven voor 30-35 minuten. 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Bakvorm

 Voor deze cake werd de ZijTak cake bakvorm gebruikt. 

cake bakvorm paars
Terug naar blog
1 van 3