Benodigdheden:
Voor 1 cakevorm- 200 g abrikozen, in kwartjes gesneden
- 200 g bloem
- 150 g suiker
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 100 ml melk
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter en suiker op tot een luchtige en romige consistentie.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elke toevoeging. Voeg ook het vanille-extract toe en meng goed.
- Voeg geleidelijk de bloem toe aan het natte mengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.
- Voeg het bakpoeder en het zout toe en meng goed.
- Voeg vervolgens de melk toe en meng op lage snelheid tot het beslag glad is.
- Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Leg de abrikozen boven op het beslag.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40-45 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Haal de cake uit de oven en laat hem een paar minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
- Als de cake volledig is afgekoeld, kun je hem eventueel bestrooien met poedersuiker en decoreren met extra gedroogde abrikozen.
ZijTak tips:
BakvormVoor deze cake werd de ZijTak bakvorm gebruikt. Door de silicone bakvorm ontvormen de cupcakes gemakkelijk.