Abrikozencake

Abrikozencake

 

Benodigdheden:

Voor 1 cakevorm
  • 200 g abrikozen, in kwartjes gesneden
  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 ml melk

Bereidingswijze: 

Abrikozencake
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de boter en suiker op tot een luchtige en romige consistentie.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elke toevoeging. Voeg ook het vanille-extract toe en meng goed.
  • Voeg geleidelijk de bloem toe aan het natte mengsel en meng tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg het bakpoeder en het zout toe en meng goed.
  • Voeg vervolgens de melk toe en meng op lage snelheid tot het beslag glad is.
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Leg de abrikozen boven op het beslag. 
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40-45 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem een paar minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
  • Als de cake volledig is afgekoeld, kun je hem eventueel bestrooien met poedersuiker en decoreren met extra gedroogde abrikozen.
Smakelijk! 
 

ZijTak tips:

Bakvorm
Voor deze cake werd de ZijTak bakvorm gebruikt.  Door de silicone bakvorm ontvormen de cupcakes gemakkelijk. 
Vierkante bakvorm
Terug naar blog
1 van 3