Yoghurtijsjes

Yoghurtijsjes

Deze yoghurtijsjes zijn gemaakt met bosbes en framboos. Heerlijk lekkere ijsjes voor jong en oud. Met de ijsjes te decoreren, maak je ook nog eens feestelijk. 

Benodigdheden:

Voor 3 stuks

  • 100 g volle yoghurt
  • 30 g bosbessen
  • 30 g frambozen
  • 10 g honing

Optioneel:

  • 20 g chocolade
  • 10 g decoratie

Bereidingswijze:

 Yoghurtijs met frambozen recept

Plet met een vork de framboos en bosbessen. 
Voeg de honing bij de yoghurt en meng.
Vul de vorm met afwisselend de yoghurt en het fruit. 
Plaats de stokjes in de vorm en stop ze voor minimum 4 uur in de diepvries.

 Wil je de ijsjes achteraf nog decoreren?

Smelt dan de chocolade au bain marie. 

Leg de ijsjes met de platte kant naast elkaar op een plateau.

Nu komt het leuke werk! 

Dop een lepel in de gesmolten chocolade en zwier deze over de ijsjes. 

Herhaal dit tot er, voor jou, genoeg chocolade op de ijsjes is.

Werk de ijsjes af met decoratie. Hierbij moet je snel zijn, want de chocolade stolt heel snel.

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Ijsjesvorm

De ijsjes werden gemaakt de ZijTak ijsjesvorm. 

 ijsjesvorm ijsjes vorm frisco 

Terug naar blog
1 van 3