Spiraaltaart met paaseitjes

Spiraaltaart met paaseitjes

Een verse spiraaltaart met een touch of easter.

Benodigdheden:

  • 200 g boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 250 g suiker
  • 5 eieren
  • 1 citroen (biologisch)
  • 250 b bloem
  • 125 g crème fraîche
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 el bloemsuiker
  • 200 g suikereitjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de boter en de olie in een kom.

Voeg suiker toe en klop alles luchtig.

Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Meng iedere keer alles goed door.

Rasp de schil van de citroen en voeg deze toe, samen met het sap aan het deegbeslag.

Voeg nu het bloem, het bakpoeder en een snuifje zout toe. Meng alles goed door.

Als laatste stap voeg je de crème fraîche toe en spatel je het door de deeg heen. 

Vul de spiraal bakvorm en zet voor 40 minuten in de oven.

Prik na 40 minuten even in de vorm met een tandenstoker of een mesje. Als er nog deeg aan hangt, laat hem dan nog even (5 à 10 minuten) in de oven zitten. 

Laat het even afkoelen in de vorm. 

Haal de cake nu voorzichtig uit de kom. Dit doe je het best door de taartplateau op de vorm te leggen en dan alles in 1 keer om te draaien. 

Zeef het poedersuiker over de taart en vul het middelste op met suikereitjes.

ZijTak tips:

Bakvorm

Hiervoor gebruikten wij de spiraalbakvorm die je in onze shop kan vinden.

Tulbandvorm spiraal bakvorm paars

Citruspers
Om het citroensap te bekomen, gebruikten wij deze houten citruspers.
Citroenpers
Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3