De klassieke pannenkoeken. Heerlijk
Benodigdheden:
- 250 gram tarwebloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 2 eetlepels boter
- Snuf zout
- Optioneel: kaneel, geraspte appel of bessen voor de smaak
Bereidingswijze:
- Doe de bloem in een grote kom en maak een kuil in het midden.
- Voeg de eieren en een beetje zout toe en meng dit geleidelijk door de bloem.
- Voeg geleidelijk de melk toe en blijf roeren totdat het beslag homogeen is.
- Voeg eventueel kaneel, geraspte appel of bessen toe voor de smaak.
- Verhit een koekenpan op medium vuur en voeg de boter toe.
- Giet een kleine hoeveelheid beslag (ongeveer 1/4 kop) in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn.
- Herhaal stap 6 voor de rest van het beslag.
- Serveer de pannenkoeken warm met bijvoorbeeld stroop, boter of poedersuiker.
Eet smakelijk!