Pannenkoeken recept

Pannenkoeken

De klassieke pannenkoeken. Heerlijk

Benodigdheden:

  • 250 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 2 eetlepels boter
  • Snuf zout
  • Optioneel: kaneel, geraspte appel of bessen voor de smaak

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloem in een grote kom en maak een kuil in het midden.
  2. Voeg de eieren en een beetje zout toe en meng dit geleidelijk door de bloem.
  3. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf roeren totdat het beslag homogeen is.
  4. Voeg eventueel kaneel, geraspte appel of bessen toe voor de smaak.
  5. Verhit een koekenpan op medium vuur en voeg de boter toe.
  6. Giet een kleine hoeveelheid beslag (ongeveer 1/4 kop) in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn.
  7. Herhaal stap 6 voor de rest van het beslag.
  8. Serveer de pannenkoeken warm met bijvoorbeeld stroop, boter of poedersuiker.

Eet smakelijk!

Terug naar blog
1 van 3