Ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins met frambozen en havermout. Deze ontbijtmuffins zijn ideaal om de dag mee te beginnen. In dit recept werden ze gemaakt met framboosjes. Je kan er uiteraard ook ander fruit (of chocolade) voor gebruiken. 

Benodigdheden:

Voor circa 10 muffins

  • 200 g havermeel (zie tip)
  • 100 g kokosvet
  • 150 g yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • circa 20 framboosjes 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt het kokosvet. Dit kan door het een paar minuutjes in de microgolf te zetten op ongeveer 600W.

Meng het havermeel met het gesmolten kokosvet.

Doe er vervolgens de yoghurt en de eieren bij en meng opnieuw.

Voeg nu de honing toe met het bakpoeder en het snuifje zout. Zorg dat alles goed onder gemengd wordt.

Zet de muffinvormpjes open. Schep een lepel deeg in elk vormpje. Doe in elk vormpje enkele framboosjes. Verdeel nu de rest van de deeg over de vormpjes. 

Doe het beslag in de cupcake bakvorm en zet in de oven voor 15 minuten. 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Havermeel

Je kan hiervoor volkoren havermout vlokken gebruiken en ze fijn mixen tot meel. 

Vormpjes

Je kan best silicone muffinvormpjes gebruiken, zo komt je muffin gemakkelijk los en je kan ze hergebruiken.

cupcakevorm muffin

 

 

Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3