Kleurenijsjes in de Belgische vlag

Kleurenijsjes in de Belgische vlag

Een heerlijk verfrissende ijsje in de Belgische kleuren. Speciaal voor 21 juli hebben we ijsjes gemaakt in de Belgische kleuren. En dit kan je doen met alle kleuren! Voor groen kan je kiwi nemen, voor oranje sinaasappelsap, ... . Veel plezier bij het maken van deze eye catchers! 

Benodigdheden:

Voor circa 6 ijsjes

  • 250 g braambesjes
  • 1/4 ananas (of 1/2 mango)
  • 250 g aardbeien

Bereidingswijze:

Kleurenijsjes in de belgische vlag

Pureer de 3 fruitsoorten apart. Spoel iedere keer de mixer goed af voor je het volgende kleur mixt, zo blijven de kleuren mooi gescheiden. Zet de gemixte ananas en de braambesjes nog even in de koelkast. 

Vul de ijsjesvorm voor 1/3 met het eerste kleur, de aardbeien. Zet de stokjes er in en plaats dit in de diepvries voor 1 uur.

Haal na 1 uur uit en verwijder voorzichtjes de stokjes.

Voeg nu het 2de kleur, geel, toe. Dit tot de ijsjesvorm tot 2/3 gevuld is.

Plaats opnieuw 1 uur in de diepvries.

Nu kan je het derde smaakje toevoegen op dezelfde manier.

Plaats nu in de diepvries voor enkele uren en deze Belgische kleurenijsjes zijn klaar! 

Laat het smaken! 

ZijTak tips:

 Ijsjesvorm

De ijsjes werden gemaakt de ZijTak ijsjesvorm. 

 

 

 

Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3