Kletskoppen recept

Kletskoppen

Een kletskop is een knapperig, dun en bros koekje dat meestal gemaakt wordt van suiker, noten, boter en bloem. Het bijzondere aan kletskoppen is dat ze na het bakken zeer dun en fragiel worden, waardoor ze een knapperige textuur krijgen die snel smelt in de mond. Ze hebben een karakteristieke karamelachtige smaak vanwege de suiker die tijdens het bakproces smelt en karamelliseert.

Benodigdheden:

Voor ongeveer 20 stuks

  • 230 g suiker
  • 80 g bloem
  • 80 g walnoten, gemalen
  • 80 g boter
  • 30 ml water
  • 1 mespuntje bakpoeder, optioneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Indien dit nog niet gebeurd is, maal de walnoten met een mixer tot poeder.
Mix de boter met de suiker. 
Voeg de walnoten, het bloem en het bakpoeder toe en mix tot één geheel.
Voeg water toe zodat het deeg een beetje vloeibaarder wordt. Je moet het kunnen opscheppen met een lepel.
Leg een bakpapier op de bakplaat en maak met 2 lepels kleine hoopjes. 
Bak 8-10 minuten in de oven af tot ze goudbruin zijn.
Haal ze van de rooster en laat ze afkoelen.
Serveertip: serveer ze bij de thee, koffie of met een ijsje. 

ZijTak tips:

Walnoten: je kan de heerlijke walnoten gebruiken voor het maken van deze kletskoppen. 

Walnoten

Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3