
Kletskoppen
Een kletskop is een knapperig, dun en bros koekje dat meestal gemaakt wordt van suiker, noten, boter en bloem. Het bijzondere aan kletskoppen is dat ze na het bakken zeer dun en fragiel worden, waardoor ze een knapperige textuur krijgen die snel smelt in de mond. Ze hebben een karakteristieke karamelachtige smaak vanwege de suiker die tijdens het bakproces smelt en karamelliseert.
Benodigdheden:
Voor ongeveer 20 stuks
- 230 g suiker
- 80 g bloem
- 80 g walnoten, gemalen
- 80 g boter
- 30 ml water
- 1 mespuntje bakpoeder, optioneel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.Indien dit nog niet gebeurd is, maal de walnoten met een mixer tot poeder.
Mix de boter met de suiker.
Voeg de walnoten, het bloem en het bakpoeder toe en mix tot één geheel.
Voeg water toe zodat het deeg een beetje vloeibaarder wordt. Je moet het kunnen opscheppen met een lepel.
Leg een bakpapier op de bakplaat en maak met 2 lepels kleine hoopjes.
Bak 8-10 minuten in de oven af tot ze goudbruin zijn.
Haal ze van de rooster en laat ze afkoelen.
Serveertip: serveer ze bij de thee, koffie of met een ijsje.