Kerstboom brownie

Kerstboom brownie

Deze brownie is ideaal tijdens een koude winterdag met een tasje warme chocomelk of thee. Ze zijn heerlijk zoet en lekker zacht vanbinnen. 

Benodigdheden:

Voor 1 kerstboomvorm:

  • 100 g pure chocolade
  • 125 g boter
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 40 g patisseriebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Optioneel:

  • 50 g bresiliennenootjes
  • smarties

Bereidingswijze:

Kerstboom brownie

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de chocolade met de boter au bain marie. 

Doe de eieren in de kom en klop ze luchtig. 

Doe nu de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout er bij. Mix het beslag goed door.

Roer ondertussen af en toe in het chocolade en boter mengsel. Indien het mengsel volledig gesmolten is, kan je deze toevoegen aan het beslag.

Meng nu alles goed door. 

 Wrijf de bakvorm goed in zodat hij goed ontvormd; vooral in de scherpe hoekjes van de kerstboom. 

Doe het beslag in de bakvorm en strooi bresiliennenootjes. Dit zorgt voor een lekkere crunch.

Zet in de oven voor circa 20 minuten. 

Na het afkoelen kan je de brownie versieren. 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Bakvorm

Voor deze brownie werd de ZijTak kerstboom bakvorm gebruikt. 

 Kerstboom bakvorm

Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3