Deze brownie is ideaal tijdens een koude winterdag met een tasje warme chocomelk of thee. Ze zijn heerlijk zoet en lekker zacht vanbinnen.
Benodigdheden:
Voor 1 kerstboomvorm:
- 100 g pure chocolade
- 125 g boter
- 150 g suiker
- 2 eieren
- 40 g patisseriebloem
- 1/2 tl bakpoeder
- snuifje zout
Optioneel:
- 50 g bresiliennenootjes
- smarties
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de chocolade met de boter au bain marie.
Doe de eieren in de kom en klop ze luchtig.
Doe nu de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout er bij. Mix het beslag goed door.
Roer ondertussen af en toe in het chocolade en boter mengsel. Indien het mengsel volledig gesmolten is, kan je deze toevoegen aan het beslag.
Meng nu alles goed door.
Wrijf de bakvorm goed in zodat hij goed ontvormd; vooral in de scherpe hoekjes van de kerstboom.
Doe het beslag in de bakvorm en strooi bresiliennenootjes. Dit zorgt voor een lekkere crunch.
Zet in de oven voor circa 20 minuten.
Na het afkoelen kan je de brownie versieren.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Bakvorm
Voor deze brownie werd de ZijTak kerstboom bakvorm gebruikt.