Heerlijk gezonde donuts, volledig in Halloween thema
Benodigdheden:
Voor ongeveer 6 donuts- 1 rijpe banaan (hoe rijper, hoe beter)
- 1 ei
- 70 g bloem
- snuifje zout
- 1 tl bakpoeder
- 1 mespuntje vanille
- 60 g pure chocolade (wij gebruikten 85% cacao); optioneel
- 2 el kokosvet
- 100 g hagelslag
- 6 snoeptanden
- 12 oogjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pureer de rijpe banaan en mix er het ei door.
Voeg de bloem er aan toe.
Meng alles goed onder.
Voeg het zout, de vanille en het bakpoeder aan toe.
Schep het deeg in de donutvorm.
Bak in de oven af voor ongeveer 10-12 minuten.
Laat de donuts na het bakken afkoelen.
Maak met een mesje opnieuw een rond gat in de donut, indien het (gedeeltelijk) dicht gebakken is.
Smelt de chocolade met het kokosvet au bain marie.
Leg één voor één de donuts met de bovenkant in de chocolade en draai ze om op een bordje.
Strooi terwijl de topping nog warm is, de hagelslag erover heen.
Versier met snoeptanden en oogjes.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Bakvorm
Voor deze cake werd de ZijTak donutvorm gebruikt.