Granola

Granola

Lekker krokante en gezonde granola.

Dit is het basisrecept, en kan je aanvullen naar je eigen smaak.

Benodigdheden:

Basis:

  • 200 g havervlokken (volkoren)
  • 2 el kokosolie
  • snuifje zout
  • 3 el zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, ... )
  • 2 el honing

Toevoegingen; optioneel:

  • 100 g gedroogd fruit (vijgen, dadels, goji bessen, rozijnen, ...)
  • 2 el noten (hazelnoten, pecannoten, amandelen, ...)
  • 1 mespuntje vanille poeder
  • Sinaasappel zeste van 1 sinaasappel
  • 50 g chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een bakvorm of op een bakplaat de havervlokken met de kokosolie. Voeg de pitjes en het snuifje zout toe en meng onder.

Zet het nu in de oven voor circa 15 minuten. Roer om de 5 minuten even in de granola zodat de verdeling van de warmte goed is.

Hak ondertussen de noten, de chocolade of het gedroogd fruit fijn.

Voeg deze samen met de honing toe aan de granola. Meng alles goed onder en zet nog 5 minuten in de oven.

Dit doen we zodat de noten, de honing en het fruit niet te hard gebakken wordt. 

Het vanillepoeder en de sinaasappelszeste voeg je best past toe nadat de granola afgebakken is. Zo gaat er geen smaak verloren. 

 Laat de granola afkoelen en serveer met yoghurt of kokosmelk en fruit. 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Bakvorm

 Voor deze cake werd de ZijTak vierkante bakvorm gebruikt. 

Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3