Chocomuffins met banaan en dadels. Ze zijn heerlijk zoet en lekker zacht vanbinnen. Deze heerlijke verwennerij kan je ook eten bij het ontbijt, als tussendoortje en is ideaal bij het sporten.
Benodigdheden:
Voor 6 muffins
- 100 g volkoren patisseriebloem
- 80 g pure chocolade
- 60 g honing
- 1/2 el bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl vanille extract
- 1 banaan
- 1 ei
- 80 g dadels, geweekt en ontbit
- 45 g kokosolie
- 50 ml warm water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie.
Meng ondertussen alle droge grondstoffen bij elkaar.
Doe de banaan met de honing, het ei en de dadels in een blender.
Voeg de chocolade toe in de blender en voeg de droge grondstoffen toe.
Voeg het warme water er aan toe en mix alles goed door.
Doe het beslag in de ZijTak cupcake bakvorm en zet in de oven voor 20 minuten.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Bakvorm
Voor deze cake werd de ZijTak cupcake bakvorm gebruikt. Door de silicone bakvorm ontvormen de cupcakes gemakkelijk.