Chocolade brownie recept

Chocoladebrownie

Deze brownie is ideaal tijdens een koude winterdag met een tasje warme chocomelk of thee. Ze zijn heerlijk zoet en lekker zacht vanbinnen. 

Benodigdheden:

Voor 1 kerstboomvorm:

  • 100 g pure chocolade
  • 125 g boter
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 40 g patisseriebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje zout

 

    Bereidingswijze:

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Smelt de chocolade met de boter au bain marie. 

    Doe de eieren in de kom en klop ze luchtig. 

    Doe nu de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout er bij. Mix het beslag goed door.

    Roer ondertussen af en toe in het chocolade en boter mengsel. Indien het mengsel volledig gesmolten is, kan je deze toevoegen aan het beslag.

    Meng nu alles goed door. 

    Zet in de oven voor circa 30 minuten. 

    Na het afkoelen kan je de brownie versieren, indien gewenst.

     

    Smakelijk! 

    ZijTak tips:

    Bakvorm

    Wij gebruikten hiervoor de vierkante bakvorm. Deze hoef je niet in te vetten en je hebt geen bakpapier nodig.  

    Terug naar blog
    1 van 3