Benodigdheden:
Voor 3 chocobombs
- 200 g chocolade, naar keuze
- 3 el cacaopoeder
- 3 el marsmallows
- 1 el decoratie
Bereidingswijze:
Smelt 150 g van de chocolade au bain marie.
Verdeel de chocolade over de zes halve bollen.
Zet de moule in de koelkast en laat deze 3 uur stollen in de koelkast.
Maak de halve chocolade bollen los van de vorm.
Schep in 3 bollen cacaopoeder en marshmallows.
Maak een metalen spatel of een bord warm. Dit kan bijvoorbeeld door een bord in microgolf te plaatsen of een spatel in warm water af te spoelen.
Smelt de rand van de 3 overige chocoladebollen door tegen het warme oppervlakte te houden.
Nu kan je een gevulde bol en een lege bol aan elkaar smelten.
Smelt de overige chocolade opnieuw au bain marie.
Verdeel deze nu over de 3 chocoladebombs. Dit kan door een chocolade ondergedompelde vork over de 3 bollen te zwierelen.
Decoreer nu de bollen terwijl de chocolade nog nat is.
Je kan de bollen opdienen samen met warme melk. Dombel de chocobombs in de warme melk. Deze zullen smelten en langzaam aan verkrijg je chocolademelk.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Halve bol vorm