Bananenbrood met chocolade, banaan en dadels. Deze bananencake moet je echt proberen. Ze zijn heerlijk zoet en lekker zacht vanbinnen. Deze heerlijke verwennerij kan je ook eten bij het ontbijt, als tussendoortje en is ideaal bij het sporten.
Benodigdheden:
Voor 1 cakevorm
- 100 g volkoren patisseriebloem
- 80 g pure chocolade
- 60 g honing
- 1/2 el bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl vanille extract
- 2 bananen
- 1 ei
- 80 g dadels, geweekt en ontbit
- 45 g kokosolie
- 50 ml warm water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie.
Meng ondertussen alle droge grondstoffen bij elkaar.
Doe anderhalve banaan met de honing, het ei en de dadels in een blender.
Hou een halve banaan aan de kant om het brood af te werken.
Voeg de chocolade toe in de blender en voeg de droge grondstoffen toe.
Voeg het warme water er aan toe en mix alles goed door.
Doe het beslag in de cakevorm.
Snij de halve banaan in plakjes en leg ze bovenaan op de cake.
Zet in de oven voor 20-30 minuten.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Cakevorm
Voor deze cake werd de ZijTak bakvorm gebruikt. Door de silicone bakvorm ontvormen de cupcakes gemakkelijk.