Choco bananenbrood

Choco bananenbrood

Bananenbrood met chocolade, banaan en dadels. Deze bananencake moet je echt proberen. Ze zijn heerlijk zoet en lekker zacht vanbinnen. Deze heerlijke verwennerij kan je ook eten bij het ontbijt, als tussendoortje en is ideaal bij het sporten. 

Benodigdheden:

Voor 1 cakevorm

  • 100 g volkoren patisseriebloem
  • 80 g pure chocolade
  • 60 g honing
  • 1/2 el bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 80 g dadels, geweekt en ontbit
  • 45 g kokosolie
  • 50 ml warm water

Bereidingswijze:

bananenbrood met chocolade

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de chocolade met de kokosolie au bain marie. 

Meng ondertussen alle droge grondstoffen bij elkaar. 

Doe anderhalve banaan met de honing, het ei en de dadels in een blender. 

Hou een halve banaan aan de kant om het brood af te werken. 

Voeg de chocolade toe in de blender en voeg de droge grondstoffen toe. 

Voeg het warme water er aan toe en mix alles goed door. 

Doe het beslag in de cakevorm.

Snij de halve banaan in plakjes en leg ze bovenaan op de cake. 

Zet in de oven voor 20-30 minuten. 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Cakevorm

Voor deze cake werd de ZijTak bakvorm gebruikt.  Door de silicone bakvorm ontvormen de cupcakes gemakkelijk. 

 

 cake bakvorm paars

Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3