Boterkoekjes

Boterkoekjes

Lekkere boterkoekjes bakken en ze mooi versieren!

Benodigdheden:

Voor de koekjes:

  • 1 ei
  • 225 g boter
  • 400 g patisseriebloem (300 g in het deeg + 100 g om te strooien)
  • 175 g bloem
  • Mespuntje vanillepoeder

Voor de versiering

  • 100 g witte chocolade
  • 50 g decoratieparels (oranje, groen) 

Bereidingswijze:

boterkoekjes

Koekjes bakken

Meng de suiker en de boter.

Voeg het ei er aan toe.

Zeef de bloem doorheen het deeg.

Meng alles goed door met je handen en maak er een bolletje deeg van. 

Wikkel de bol deeg in een folie en leg hem minimum 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Strooi bloem uit op de tafel en op de deegrol.

Rol de bol deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. 

Met verschillende uitsteekvormpjes kan je de figuurtjes maken.

Leg de koekjes op een vel bakpapier en bak ze ongeveer 10 - 12 minuten af.

Laat de koekjes afkoelen voor je ze wil versieren.

Koekjes versieren

Smelt witte chocolade au bain marie.

Voor de worteltjes strijk je met een mes witte chocolade op de koekjes. Met de hand kan je dan de pareltjes aanbrengen en blijven ze goed kleven door de natte chocolade.

Laat de chocolade even hard worden. De parels hechten zich zo aan het koekje.

 

 

Smakelijk! 

ZijTak tips:

Uitsteekvormpjes

Bekijk de verschillende uitsteekvormpjes in onze webshop.

wortel uitsteekvorm
Terug naar blog
  • Matcha cheesecake

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

    Matcha cheesecake

    Deze matcha cheesecake is een perfecte mix van een luchtige, zachte mascarponevulling met een subtiele groene theesmaak, op een smeuïge cakebodem met matcha. Niet te zoet, heerlijk romig, en ideaal...

  • Chocolade tempereren

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

    Chocolade tempereren

    Wil je zelf prachtig glanzende paaseieren met jouw lievelingschocolade! Het geheim zit in tempereren! Dit proces zorgt ervoor dat de chocolade mooi glanst, een stevige ‘kraak’ heeft en niet wit uitslaat....

  • Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

    Gezonde chocopasta

    Gezonde chocopasta, perfect op brood, rijstwafels of pannenkoeken. Gebruik als dip voor vers fruit of meng door yoghurt voor een gezonde snack.   Met dit eenvoudige recept maak je in...

1 van 3