Bananenpannenkoeken zijn een geweldige manier om een gezonde en smakelijke start van de dag te maken. Deze pannenkoeken zijn glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en gemakkelijk te maken. Hier is ons recept voor bananenpannenkoeken.
Benodigdheden:
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel zout
- 2 eetlepels havermout (glutenvrji)
- Honing (optioneel)
- Rode vruchten (optioneel)
Bereidingswijze:
- Begin door de bananen te pureren in een kom. Voeg de eieren toe en mix goed.
- Voeg vervolgens het bakpoeder, kaneel en zout toe en meng alles goed door elkaar. Voeg nu ook de havermout toe en mix door.
- Verhit een koekenpan op medium hitte en voeg een kleine hoeveelheid olie of boter toe.
- Giet een paar eetlepels van het beslag in de pan en bak de pannenkoek goudbruin aan beide zijden. Herhaal dit totdat het beslag op is.
- Serveer warm met een beetje honing of ahornsiroop en eventueel rode vruchten
Deze bananenpannenkoeken zijn een gezonde optie voor een snel ontbijt of brunch. Het kaneel geeft de pannenkoeken een heerlijke smaak en de bananen zorgen voor een natuurlijke zoetheid. Probeer ook eens andere smaakmakers zoals kokosrasp of gedroogde cranberry's voor extra smaak.