Bananen brownie

Bananen brownie

 Deze gezonde brownie is heel erg lekker en gemakkelijk te maken.

Benodigdheden:

  • 2 bananen
  • 200 g havermout
  • 100 g kokosvet
  • 40 g honing
  • 60 g cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el pure chocolade drops

    Bereidingswijze:

    Gezonde brownie met bananen

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Smelt het kokosvet. Dit kan door het een paar minuutjes in de microgolf te zetten op ongeveer 600W.

    Vermaal het havermout tot havermeel. 

    Snij de bananen in grove stukken en mix samen met het havermeel.

    Voeg het gesmolten kokosvet, de honing, het bakpoeder en het cacaopoeder toe tot het beslag. Mix goed door.

    Voeg de eieren toe en meng alles goed samen. 

     

    Voeg de chocoladedrops toe en meng alles goed door met een lepel.

    Spreid de vulling over de bakvorm. Indien je een metalen bakvorm gebruikt, leg je best een bakpapier op de bodem. Bij een silicone bakvorm hoef je dit niet te doen. Strijk met de bolle kant van een lepel de vulling mooi plat in de bakvorm.

    Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven voor 10-15 minuten. 

    Laat nu afkoelen. 

     

    Smakelijk! 

    ZijTak tips:

    Bakvorm

    Wij gebruikten hiervoor de vierkante bakvorm. Deze hoef je niet in te vetten en je hebt geen bakpapier nodig.  

    Terug naar blog
    1 van 3