Een lekkere appelcake voor een gezellige herfstdag!
Benodigdheden:
- 3 grote eieren
- 180 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 180 g suiker
- 180 g boter
- 2 appels
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appelen en snij ze in blokjes.
Mix de boter met de suiker tot één geheel in de eerste kom.
Voeg afwisselend een deel van de bloem en de eieren toe en mix tot een egaal beslag.
Voeg het bakpoeder toe en mix opnieuw.
Als laatste stap kan je appelen toevoegen en deze met een pannenlikker door het beslag mengen.
Indien er een metalen bakvorm is, boter deze dan in.
Zet in de oven voor circa 45 minuten.
Laat goed afkoelen voor de vorm uit de bakvorm haalt.
Smakelijk!
ZijTak tips:
Bakvorm
Voor deze cake werd de ZijTak cake bakvorm gebruikt. Door de silicone bakvorm komt de cake gemakkelijk los.