Een gemakkelijk receptje om heerlijke volle American pancakes te maken.
Je kan ze afwerken met boter, honing (of ahornsiroop) en fruit
Benodigdheden:
Voor +/- 10 pannekoekjes
- 150 g (volkoren) patisseriebloem
- 2 dl melk
- 2 eieren
- 1 eetlepel bakboeder
- 15g suiker
- Snuifje zout
- 2 el kokosolie
Bereidingswijze:
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
Klop het eiwit op.
Meng de bloem met de suiker, het zout en het bakboeker in een andere kom.
Maak een kuiltje in dit mengsel en giet de melk en de eidooiers in het kuiltje.
Meng dit allemaal samen tot een glad mengsel.
Doe de bloem in een andere kom en maak er een kuiltje in.
Meng nu voorzichtig het opgeklopt eiwit onder het deeg. Dit doe je best met een houten lepel.
Verhit nu een pan (met antiaanbaklaag) en smelt er een halve lepel kokosolie in. Schep een kleine pollepel in de pan en draai het pannenkoekje na ongeveer een minuutje om. Bak nu de andere kant ook licht bruin.
Na enkele pannekoekjes is het best om de pan nog even opnieuw in te vetten.
Smakelijk!