Waar kan ik losse thee kopen?

Waar kan ik losse thee kopen?

Losse thee is in opmars.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar kwalitatieve losse thee. Terwijl theezakjes nog steeds populair zijn, is er stijgende vraag naar losse thee. Losse thee biedt niet alleen een breder scala aan smaken aan, het is ook nog eens natuurlijk en daarmee gezonder. Hier lees je ook de grootste verschillen tussen losse thee en thee in zakjes en waar je op moet letten bij het kopen van losse thee!

Het verschil tussen losse thee en thee in zakjes?

Vorm

Losse thee bestaat uit hele bladeren, bloemen en kruiden of andere ingrediënten die niet verpakt zijn in een zakje. Het behoudt vaak de oorspronkelijke vorm van de theebladeren en kan variëren in grootte en kwaliteit. De smaak in losse thee is puur. Doordat het theeblad zijn oorspronkelijke vorm behouden heeft, komt de smaak trager vrij. Je kan op deze thee meerdere keren water opgieten en keer op keer een rijke smaak verkrijgen. 

Thee in zakjes daarentegen bevat doorgaans fijngemalen, verpulverde of gebroken theebladeren, vaak de zogenaamde "stof" of "fannings." Deze kleinere deeltjes kunnen de kwaliteit van de thee beïnvloeden. Door het kleine stof is de thee, na het opgieten van het water, sneller klaar dan bij losse thee. Als je het theezakje niet direct verwijderd, kan het theewater brak of bitter gaan smaken. 

Aroma's

De aroma's in de thee in zakjes worden bij de meeste grote merken vaak gecoat op grove suikerkorreltjes. Bij het opgieten van (bijna) kokend water smelt de suikerkorrel en komt het aroma vrij. 

Bij losse thee worden de smaken toegevoegd door bloemen of kruiden te gebruiken. Zo wordt in de Aura Bloom groene thee, 3 soorten bloemen gebruikt. Dat maakt dat de thee niet alleen veel mooier is, maar ook op een natuurlijke manier heel rijk van smaak is. 

Duurzaamheid

Een ander voordeel aan losse thee is de duurzaamheid! Bij thee in zakjes heb je meer afval. Het touwtje is vaak gebleekt katoen en in een zakje zelf zitten onnatuurlijke materialen. Deze kunnen niet zo gemakkelijk gerecycleerd worden. 

 Waar kan ik losse thee kopen?

Waar moet je op letten bij het kopen van losse thee?

Verpakking

Thee bewaart het best in een gesloten donkere verpakking. Thee en licht zijn geen grote vrienden. Het licht zorgt er voor dat jouw thee zijn intense smaak verliest. Zorg ervoor dat je thee altijd in een gesloten en hersluitbare verpakking aankoopt en bewaar het ook in deze verpakking. 

Bereidingsinstructies

Zorg er voor dat de bereidingsinstructies van de thee gekend is. Zo vermelden wij op www.zijtak.be elke verpakking van onze thee de temperatuur, tijd en hoeveelheid. Zo zijn we zeker dat onze klanten de thee op een juiste manier kunnen bereiden en zo intenser kunnen genieten van de kwaliteit!

Soorten thee

Wist je dat er in thee cafeïne zit en in infusie niet? Hier lees je de verschillen tussen thee en infusie. In "echte" thee zoals groene, witte en zwarte thee zit altijd cafeïne, waardoor je deze dranken beter 's morgens of 's middags drinkt. In infusie, zoals munt, gember, kamille, ... zit geen cafeïne. Deze kan je de hele dag door en 's avonds voor het slapen gaan drinken.  

Meer leren over thee? 

Wil je graag bijleren over thee? Volg of organiseer dan zeker een thee workshop van ZijTak. Dat kan bij ons in het thee atelier in Kortrijk of op eigen locatie!

 

Terug naar blog

Losse thee kopen